تاريخ : 8 / 10 / 1391برچسب:9دی , | 19:56 | نویسنده : نجاری پور

بازخوانی بیانات رهبر فرزانه انقلاب درباره حماسه 9 دی

استفاده شده از سایت شهید آوینی

تأکید رهبر فرزانه انقلاب بر ماندگاری حرکت حماسی امت در راهپیمایپی 9 دی، نشان از اهمیت فوق‌العاده این حضور آگاهانه در تاریخ انقلاب اسلامی دارد.در آستانه اولین سالروز راهپیمایی حماسی 9 دی 88 مروری داریم بر سخنان رهبر حکیم انقلاب درباه این حرکت خودجوش مردمی.


رهبر فرزانه انقلاب در ديدار مردم قم در سالگرد قيام 19 دى ، ده روز بعد از راهپیمایی تاریخی نه دی با بیان اینکه روزهاى سال، به طور طبيعى و به خودى خود همه مثل همند؛ اين انسانها هستند، اين اراده‌‌‌‌‌ها و مجاهدتهاست كه يك روزى را از ميان روزهاى ديگر برميكشد و آن را مشخص ميكند، متمايز ميكند، متفاوت ميكند و مثل يك پرچمى نگه ميدارد تا راهنماى ديگران باشد، اظهار داشتند: روز عاشورا - دهم محرم - فى نفسه با روزهاى ديگر فرقى ندارد؛ اين حسين بن على (عليه السّلام) است كه به اين روز جان ميدهد، معنا ميدهد، او را تا عرش بالا ميبرد؛ اين مجاهدتهاى ياران حسين بن على (عليه السّلام) است كه به اين روز، اين خطورت و اهميت را ميبخشد. روز نوزدهم دى هم همين جور است، روز نهم دىِ امسال هم از همين قبيل است.
ایشان در ادامه تاکید کردند: نهم دى با دهم دى فرقى ندارد؛ اين مردمند كه ناگهان با يك حركت - كه آن حركت برخاسته از همان عواملى است كه نوزدهم دىِ قم را تشكيل داد؛ يعنى برخاسته ى از بصيرت است، از دشمن‌‌‌‌‌شناسى است، از وقت‌‌‌‌‌شناسى است، از حضور در عرصه ى مجاهدانه است - روز نهم دى را هم متمايز ميكنند.

9 دىِ در تاريخ ماند

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مطمئن باشيد كه روز نهم دىِ امسال هم در تاريخ ماند؛ اين هم يك روز متمايزى شد. شايد به يك معنا بشود گفت كه در شرائط كنونى - كه شرائط غبارآلودگىِ فضاست - اين حركت مردم اهميت مضاعفى داشت؛ كار بزرگى بود. هرچه انسان در اطراف اين قضايا فكر ميكند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن على (عليه السّلام) را مى‌‌‌بيند. اين كارها كارهائى نيست كه با اراده‌‌‌‌ى امثال ما انجام بگيرد؛ اين كار خداست، اين دست قدرت الهى است؛ همان طور كه امام در يك موقعيت حساسى - كه من بارها اين را نقل كرده‌‌‌‌ام - به بنده فرمودند: «من در تمام اين مدت، دست قدرت الهى را در پشت اين قضايا ديدم». درست ديد آن مرد نافذِ بابصيرت، آن مرد خدا.

رهبر حیکم انقلاب ادامه دادند: اينكه من عرض ميكنم روز نُه دى در تاريخ ماندگار است، به خاطر اين است. مردم بيدارند؛ همين است كه كشور شما را نگه داشته است عزيزان من! همين است كه انقلابتان را حفظ كرده است؛ همين است كه جرأت سران استكبار را از آنها گرفته است كه بخواهند به ملت ايران حمله كنند؛ ميترسند. حالا در تبليغات، زيد و عمرو و بكر را ميكشند جلو، بمباران تبليغاتى ميكنند؛ اما حقيقت قضيه چيز ديگرى است. دشمن حقيقى آنها ملت ايران است، دشمن حقيقى آنها ايمان و بصيرت ملت ايران است، دشمن حقيقى آنها همين غيرت دينى جوانهاست كه ميجوشد. يك وقتى هم دندان روى جگر ميگذارند، صبر هم ميكنند، بايد هم بكنند؛ اما يك وقت هم آنجائى كه وقت حضور در صحنه است، مى‌‌‌‌آيند توى صحنه.

ایشان با بیان اینکه مسئولين كشور بحمداللَّه چشمشان هم باز است، مى‌‌‌‌بينند؛ مى‌‌‌‌بينند مردم در چه جهتى دارند حركت ميكنند، اظهار داشتند: حجت بر همه تمام شده است، حركت عظيم روز چهارشنبه ى نهم دى ماه حجت را بر همه تمام كرد. مسئولين قوه‌‌‌‌‌ى مجريه، مسئولين قوه‌‌‌ى مقننه، مسئولين قوه‌‌‌‌ى قضائيه، دستگاه‌‌‌هاى گوناگون، همه ميدانند كه مردم در صحنه‌‌‌اند و چه ميخواهند. دستگاه‌‌‌‌‌‌ها بايد وظائفشان را انجام بدهند؛ هم وظائفشان در مقابل آدم مفسد و اغتشاشگر و ضدانقلاب و ضدامنيت و اينها، هم وظائفشان در زمينه‌‌‌ى اداره‌‌‌‌‌‌ى كشور. مسائل كشور كه فقط مسائل مربوط به اغتشاشگران نيست؛

راهپيمائى حكومتى!

رهبر فرزانه انقلاب ادامه دادند: گفتند راهپيمائى حكومتى! بى عقلها نفهميدند كه با اين حرف دارند حكومت را تعريف ميكنند؛ دارند از حكومت تمجيد ميكنند. اين چه حكومتى است كه در ظرف دو روز - روز عاشورا (يكشنبه) آن خباثتها را راه انداختند، روز چهارشنبه اين حركت عظيم راه افتاد - ميتواند يك چنين بسيج عظيم ملى را در سرتاسر كشور بكند؟ امروز كدام كشور ديگر، كدام حكومت ديگر چنين قدرتى دارد؟ قوى‌‌‌‌ترين حكومتهاى دنيا و ثروتمندترينشان - كه ولخرجى‌‌‌‌هاى زيادى هم براى جاسوس پرورى و خرابكارى و تروريست پرورى دارند - اگر همه ى تلاششان را هم بكنند، نميتوانند ظرف

دو روز، صد هزار نفر آدم را بياورند توى خيابانهاى شهرشان يا كشورشان. چند ده ميليون انسان در سرتاسر كشور بيايند! اگر به دستور حكومت آمده باشند، اين خيلى حكومت مقتدرى است؛ پس خيلى حكومت قوى‌‌‌‌اى است كه اينجور امكان بسيج را دارد. اما حقيقت غير از اين است؛ حقيقت اين است كه در كشور ما حكومت و مردمى وجود ندارد - همه يكى اند - مسئولين حكومت، از شخص حقير اين بنده گرفته تا ديگران، هر كدام قطره‌هائى هستيم در اقيانوس عظيم اين ملت.

لحظه را بايد شناخت

رهبر انقلاب اسلامی در ديدار با اعضای شوراى هماهنگى تبليغات اسلامى‌ در تاریخ 29دی 88 فرمودند: لحظه را بايد شناخت، نياز را بايد دانست. فرض بفرمائيد كسانى در كوفه دلهاشان پر از ايمان به امام حسين بود، به اهل‌بيت محبت هم داشتند، اما چند ماه ديرتر وارد ميدان شدند؛ همه‌شان هم به شهادت رسيدند، پيش خدا هم مأجورند؛ اما كارى كه بايد بكنند، آن كارى نبود كه آنها كردند؛ لحظه را نشناختند؛ عاشورا را نشناختند؛ در زمان، آن كار را انجام ندادند. اگر كارى كه توابين در مدتى بعد از عاشورا انجام دادند، در هنگام ورود جناب مسلم به كوفه انجام ميدادند، اوضاع عوض ميشد؛ ممكن بود حوادث، جور ديگرى حركت بكند. شناسائى لحظه‌ها و انجام كار در لحظه‌ى نياز، خيلى چيز مهمى است.

ایشان به حماسه نهم دی نیز اشاره کردند و اظهار داشتند: شوراى شما بحمدالله اين خصوصيت را داشته است. دلائل زيادى هم براى اين هست؛ آخرى‌اش همين نهم دى است؛ قبلش - ده سال قبل از اين - 23 تير است كه اشاره فرمودند؛ آن روز هم نياز لحظه‌ها بود؛ اين يك كار متعارف و معمولى نبود. راهپيمائى مردم در بيست و دوى بهمن با همه‌ى عظمتى كه دارد - كه حالا عرض خواهم كرد - يك كار متعارف است، يك كار روان‌شده است، شناخته‌شده است، متوقع است كه انجام بگيرد و انجام ميگيرد؛ اما بيست و سه‌ى تير در سال 78، يك كار متعارف نبود، يك كار متوقع نبود؛ اهميت داشت كه اين مجموعه بداند و بفهمد كه اين كار در آن شرائط، لازم است و آن را انجام بدهد.

قله‌ی فراموش نشدنى

ایشان افزودند: كار نهم دى ماهِ امسال هم همين جور بود. شناختن موقعيت، فهميدن نياز، حضور در لحظه‌ى مناسب و مورد نياز؛ اين اساس كار است كه مؤمن بايد اين را هم با خود همراه داشته باشد تا بتواند وجودش مؤثر بشود؛ آن كارى را كه بايد انجام بدهد، بتواند انجام بدهد. خوب، الحمدلله شوراى هماهنگى تبليغات اين خصوصيت را داشته است، نشان داده است؛ هم در دهه‌ى اول، در اوضاع و احوال گوناگون آن دهه - در دوران دفاع مقدس، قبل از دفاع مقدس، بعد از دوران دفاع مقدس - هم بعد از رحلت امام در مناسبتهاى مختلف كه قله‌هائى را در تاريخ ما به وجود آورد. يكى از اين قله‌هاى فراموش نشدنى، همين نهم دى امسال بود.

مردم ايستادند

رهبر فرزانه انقلاب در بيانات خود در دیدار با رییس و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه مردم ايستادند، آخرين نمونه‌اش هم همين فتنه‌ى سال 88 بود که مردم ايستادند، اضافه کردند: همان كسانى كه به كسان ديگرى غير از منتخَب رأى داده بودند، همانها هم در مقابل آنها ايستادند. لذا ديديد در نه دى، در 22 بهمن، همه شركت كردند؛ همه آمدند. اين نشان‌دهنده‌ى اين است كه فتنه‌گران و فتنه‌انگيزان يك اقليت معدودند؛ منتها دروغ گفتند، خواستند مردم را دنبال خودشان بكشانند. اولِ كار موفق هم شدند؛ بعد كه چهره‌شان آشكار شد، نقابشان در خلال حرفها و كارهاى گوناگون افتاد، مردم از اينها رو برگرداندند. بنابراين، مردم ايستاده‌اند.


ما پيش رفتيم

ایشان در ديدار جهادگران بسيج سازندگى نیزبه حماسه نهم دی اشاره و افزودند: حركت نه دى را مى‌بينيم، حركت 22ى بهمن را مى‌بينيم، حضور عظيم در انتخابات را مى‌بينيم؛ اينها معناش چيست؟ معناش اين است كه امروز جوانان ما - كه اكثريت قاطع ملت ما هستند - و عموم ملت ما در همان جهت حركت انقلاب اسلامى و با همان ضرب دست انقلاب، رو به فزايندگى هستند، دارند پيش ميروند. پس ما پيش رفتيم.

رهبر انقلاب اسلامی بيانات در جریان سفر به شهر مقدس قم و در اجتماع بزرگ مردم این شهر نیز اظهار داشتند: بعد از اهانتى كه در روز عاشوراى سال 88 به وسيله‌ى يك عده تحريك شده نسبت به امام حسين انجام گرفت، دو روز فاصله نشد كه مردم در روز نه دى توى خيابانها آمدند و موضع صريح خودشان را علنى ابراز كردند. دستهاى دشمن و تبليغات دشمن نه فقط نتوانسته مردم را از احساسات دينى عقب بنشاند، بلكه روزبه‌روز اين احساسات تندتر و اين معرفت عميق‌تر شده است.

ایشان در تاریخ 26 آبان ماه در دیدار مردم اصفهان در روز عید قربان هم به عملکرد مردم اصفهان در جریان فتنه و راهپیمایی نه دی اشاره کردند و تاکید کردند: اصفهانى‌ها در قضاياى گذشته خوب عمل كردند. در برابر فتنه‌ى 88، در روز عظيم نه دى، در آن حركت خودجوش مردمى، عملكرد درخشانى داشتند.

 

 



تاريخ : 8 / 10 / 1391برچسب:سوال -شیمی, | 18:59 | نویسنده : نجاری پور

 

فلورسانس خاصیتی است که برخی ترکیبات فلزی همچون سولفیدهای روی، کلسیم و باریم دیده میشود. این ترکیبات وقتی در معرض تشعشعات خاصی مثل پرتوهای نامرئی ماوراء بنفش یا اشعه ایکس قرار میگیرند از خود نور ساطع میکنند.
از خاصیت فلورسانس در ساخت لامپهای مهتابی، صفحه تلویزیون، رادیولوژی و ... استفاده میشود. البته نوع اشعه و ماده فلورسنت بکار رفته در هر کدام از این وسایل متفاوت است. لامپهای مهتابی حاوی مقدار کمی بخار جیوه هستند. وجود این ذرات فلزی سبب جاری شدن الکتریسیته در لامپ میشود.تشعشعات ماورای بنفش در نیز در همین زمان تولید میشوند. قسمت داخلی جداره لامپها را با ماده فلورسنت میپوشانند. هنگامیکه اشعه های ماوراء بنفش به این مواد برخورد میکنند نور مرئی درخشنده ای تولید میشود که البته جنس این پوشش داخلی لامپها در رنگ تولید شده موثر است. از کاربردهای دیگر اشعه ماوراء بنفش و خاصیت فلورسانس اینست که با تاباندن اشعه ماوراء بنفش به برخی داروها،سنگ معدن فلزات، قارچها و میکروبها و اندازه گیری طول موج نور فلورسانس منعکس شده از آنها میتوان ماهیت این مواد را تعیین کرد. گاهی اوقات نیز مقادیر کم مواد فلورسنت را به پودرهای لباسشویی اضافه میکنند تا رنگ لباسهای شسته شده با آنها درخشانتر گردد.

از سایت کلاس درس شیمی



تاريخ : 8 / 10 / 1391برچسب:نهنگ - جاسک, | 18:24 | نویسنده : نجاری پور

از پایگاه خبری دیده بان محیط زیست

مرگ نهنگی با ۱۶ متر طول و ۳۰ تن وزن در تور صیادان بندر جاسک در استان هرمزگان (گزارش تکمیلی – تصویری)

دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: بر اساس گزارشات واصله از اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندرجاسک در خصوص گرفتار شدن یک قطعه نهنگ اسپرم در تور صیادی در منطقه جاسک کهنه این شهرستان در تاریخ ۱۳۹۱/۸/۶، با تلاش غواصان نیروی دریایی ارتش و پرسنل اداره حفاظت محیط زیست جاسک نهنگ از گیر تور رها سازی شد، اما متاسفانه بدلیل فعالیت زیاد برای رهایی در آبهای ساحلی منطقه بگل نشسته و گیر کرده بود که در نهایت علی رغم تلاش فراوان نیروهای ارتش و محیط زیست در روز یکشنبه مورخ ۱۳۹۱/۸/۷ نهنگ از بین رفت.

گزارش مشاهدات و مطالعات میدانی صورت گرفته توسط گروه کارشناسی:

مکان به گل نشستن نهنگ: ساحل جاسک کهنه
جنس: نر
طول تقریبی: ۱۶متر
طول باله سینه ای: ۱/۴ متر
طول باله دمی: ۴/۵۲ متر
وزن تقریبی: بیش از ۳۰ تن
طول سر: ۴ متر
دندان فک پایین: ۴۲ عدد
گونه: اسپرم وال با نام علمی (Physeter macrocephalus)
وضعیت حفاظتی: آسیب پذیر(VU)

نهنگ اسپرم با نامه علمی Physeter macrocephalus بزرگ ترین پستاندار دندان دار دریایی است و به همین دلیل با نهنگ های دیگر اشتباه گرفته نمی شود. طول نوزاد نهنگ اسپرم ۴/۵ تا ۳/۵ متر و ماده های بالغ حداکثر تا ۱۲ متر می باشند. طول نرهای بالغ حتی به ۲۰ متر هم می رسد. نرها غالبا ۳ برابر ماده ها هستند و حداکثر وزن آنها تا ۵۷ تن هم به ثبت رسیده است.

نکته جالب اینکه نهنگ اسپرم بزرگترین مغز را در بین موجودات زنده دارد. نهنگ اسپرم بدن از دو طرف فشرده شده و سر بزرگ و حجیمی دارد که از جلو مربع شکل بنظر می رسد و اندازه سر تقریبا یک سوم طول بدن می باشد. فوران آب (از سوراخ تنفسی) تا ارتفاع ۵ متر می باشد و به علت وضعیت سوراخ تنفسی به سمت جلو و چپ نحوه فوران آب به شکلی خاص است که صفت تشخیصی این موجود می باشد.
آرواره پایین باریک و از آرواره بالا باریک تر است. نهنگ اسپرم سیاه تا خاکستری – قهوه ای است و در اطراف دهان و سطح شکمی آن نواحی سفید رنگی وجود دارد و دارای ۱۸ تا ۲۶ جفت دندان در آرواره بالایی میباشد.

نهنگ های اسپرم در آب های مناطق گرمسیر تا مناطق قطبی هر دو نیمکره پراکنده اند. نهنگ های اسپرم معمولا در گله های ۵۰ عددی دیده شده و تا عمق ۳۲۰۰ متری یا بیشتر پایین می روند و قادرند یک ساعت و بیشتر در زیر آب بمانند.

از جمله عوامل تهدید کننده این جانداران میتوان به برخورد با شناورها، صید ضمنی، صداهای ناشی از فعالیتهای نظامی، آلودگی های شیمیایی و تغییرات آب و هوایی را نام برد.

نهنگ های اسپرم بر اساس تقسیم بندی اتحادیه جهانی حفاظت IUCN گونه آسیب پذیر (Vulnerable) بوده و حفاظت شده می باشند و به منظور ادامه حیات به طور جدی نیازمند کمک هستند.

تمامی گونه های پستانداران دریایی موجود در خلیج فارس اعم از نهنگ ها و دلفین ها به عنوان گونه های تحت حمایت محسوب شده و به عنوان گونه های در معرض خطر انقراض جهانی معرفی شده و به منظور ادامه حیات به طور جدی نیازمند کمک می باشند. از هموطنان عزیز تقاضا می شود به محض مشاهده آنها مراتب را با شماره تلفن ۴۶۱۳۰۶۴ _ ۰۷۶۱ در بندرعباس و یا ادارات تابعه ساحلی اطلاع دهند.